Naar hoofdinhoud

Wat doet een fietsenmaker?

Het vak van fietstechnicus

Wat doet een fietsenmaker?

Als fietstechnicus kun je werken in bijna alle tweewielerbedrijven. Je zult vooral werkzaam zijn in de werkplaats, waar aan alle mogelijke modellen fietsen van diverse merken door je gesleuteld zal worden. Veel voorkomend item zal zijn het gedegen en kundig afmonteren van nieuwe fietsen, reparaties aan gebruikte fietsen, het uitvoeren van reguliere onderhoudsbeurten en het analyseren en oplossen van technische mankementen aan de fietsen.

De "regie" van het toekomstige fietsplezier van de consument is dus in jouw handen!

Breed takenpakket

Het brede huidige assortiment aan allerlei sportieve fietsen met vernuftige en uiterst precieze technieken maakt je vak elke dag boeiend. Tegenwoordig zijn er steeds meer fietsen met een elektromotor of met een andere motor. Je bent in staat om ook bij dit soort fietsen een diagnose te stellen. Bij ingewikkelde situaties word je ondersteund door een ervaren collega of een leidinggevende van het bedrijf waar je werkzaam bent.

Afhankelijk van het bedrijf waar je werkzaam bent, kun je ook andere interessante taken uitvoeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meer verkoopgerichte zaken of de afhandeling van garantie en verzekering voor de consument. Ook kun je betrokken worden bij advies aan de klant en daardoor directe verkoop van de fietsen en allerlei onderdelen en accessoires aan de fietsen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kilometertellers, kinderzitjes, verlichting etc. Een correcte en consumentvriendelijke houding zijn daardoor vanzelfsprekende zaken voor je! Vaak verzorg je de aanname van een fiets en de uitgifte bij het ophalen. De juiste uitleg aan de consument betreffende de uitgevoerde zaken is dan ook een logisch item. 

Klantcontact

Binnen deze branche moet je uitstekende kwaliteit kunnen leveren. Het is voor jezelf uiterst belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Doordat er vaak "klantcontacten" in je functie voorkomen zijn goede communicatieve en commerciële vaardigheden een vereiste. De juiste afhandeling van klachten is voor jou geen probleem....het is juist de uitdaging om een klant tevreden te houden! Je ziet het juiste zakelijke belang om dit vakkundig op te lossen. Je bezit een juiste dosis doorzettingsvermogen, bent flexibel en past je als teamplayer gemakkelijk aan in een bestaand team bij een tweewielerzaak. Je kunt pro actief denken en handelen en bent op het gebied van fietskwaliteit zeer resultaatgericht. Je voelt je verantwoordelijk voor het fietsplezier van je klant! 

Verkooptalent

In sommige gevallen is je functie "tweeledig". Dat wil zeggen dat je zowel de werkplaats als ook in de winkel werkzaam kunt zijn. In dat geval is verkooptalent ook een belangrijke eigenschap. 

Tot slot kan aan Bikeflex ook louter en alleen verkooptalent gevraagd worden. Dan is onder andere je taak de verkoop van fietsen, onderdelen en accessoires in de winkel.

Interesse in zo'n functie?

Dan helpen wij je graag op weg!

Neem contact met ons op of vul het inschrijfformulier in.