Naar hoofdinhoud

Maintec. Toolkit for Talent.

Over Maintec

Maintec. Specialist in technisch personeel.

Bikeflex is onderdeel van Maintec. Maintec is de specialist voor het werven, selecteren en detacheren van "blue collar" technisch personeel.

Dienstverleningsconcepten

Om te voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers, maken wij gebruik van onze dienstverleningsconcepten.

Lokaal personeel werven wij op de lokale arbeidsmarkt in ons 'Local for Local' concept. Onze projectmanagers kennen de technische arbeidsmarkt als geen ander, weten wat bedrijven vragen en vinden daar de juiste vakman of-vrouw bij.

In het Maintec Leerbedrijf leiden wij mensen op voor de competenties die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt. Of het nu gaat om een complete MBO opleiding in een BBL- traject, een basisopleiding voor bepaalde vakken of een korte bijscholing voor een specifieke lastechniek, Maintec zorgt dat haar mensen kunnen wat haar opdrachtgevers vragen.

Sommige vaardigheden zijn erg moeilijk te vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarom werven wij internationaal personeel werven wij door middel van eigen kantoren in Duitsland, Polen en Tsjechië en agenten in Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië en Spanje. Wij noemen dat concept 'International Distance Matching'.

Specialismen

Maintec heeft haar specialisaties onderverdeeld in de volgende sectoren:

  • metaal;
  • installatietechniek;
  • automotive;
  • fietstechniek;
  • bouw.

Verloning en administratieve verwerking

In een arbeidsmarkt die steeds verder flexibiliseert, willen wij als technisch specialist optimaal invulling geven aan onze rol als werkgever. Denk daarbij onder andere aan de ontwikkeling van de kennis en vaardigheden van onze professionals. Daarom zijn wij voor de verloning van onze fietstechnici een samenwerkingsverband aangegaan met een professionele partij die gespecialiseerd is om alle administratieve verplichtingen op een professionele manier uit onze handen te nemen.

Deze partij is Smart Services. Smart Services voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die wij gesteld hebben aan onze verloningspartners, is NEN 4400-1 gecertificeerd en lid van de NBBU.

Maintec Automotive

Binnen Maintec Nederland hebben wij een apart specialisme, dat landelijk opereert vanuit de vestiging Amsterdam: Maintec Automotive.

Zowel automotive professionals als organisaties zijn bij ons aan het juiste adres voor een uitdagende vaste vacature, een project, een tijdelijk dienstverband of andere HR vraagstukken binnen de Nederlandse autobranche. Hierbij kan het zowel gaan om een commerciële, technische en administratieve functie als functies op management- en directieniveau.

Alle Consultants van Maintec Automotive hebben een achtergrond in de autobranche. Zij zijn zelf werkzaam geweest in deze branche en hebben vele jaren ervaring in de automotive recruitment. Bovendien beschikken zij over uitgebreide vakkennis en een groot netwerk. Details maken het verschil. Immers, geen functie is hetzelfde en geen bedrijf is hetzelfde.