Naar hoofdinhoud

Vrouwelijke fietsmonteur? Natuurlijk!

Uden – 11 juli, 2016

Brabant Cycling besteedt aandacht aan Christel van Tiel, die bij de Bikeflex Academy in Uden een opleiding tot fietstechnicus volgt:

'Christel, die komt er wel als fietsmonteur'

In de meeste fietsenwinkels werken in de werkplaats veelal mannelijke monteurs. Christel van Tiel uit Hedel is daarop een positieve uitzondering. Zij volgt momenteel de opleiding tot fietsmonteur bij Bikeflex in Uden en kan daarna aan de slag als fietsmonteur bij CycleCenter 53-11 in Zaltbommel.

Christel

Christel is van oorsprong opgeleid tot edelsmid, maar had de laatste jaren een kantoorbaan. Tot haar contract niet werd verlengd en zij thuis kwam te zitten. Inmiddels volgt ze via Bikeflex de opleiding tot fietsmonteur. De opleiding aan de Bikeflex Academy in Uden duurt acht weken. Daarin maken de cursisten kennis met alle facetten van het vak.

"Ik ben zo'n drie jaar geleden begonnen met fietsen en vond dat ik dan ook zelf mijn fiets moest kunnen repareren als die kapot gaat", vertelt Christel. "Zo is de liefde voor het sleutelen ontstaan. Ik vind het gewoon heerlijk. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Gijs van Tuyl en hij heeft mij een paar dagen laten proefdraaien in de werkplaats bij CycleCenter 53-11. Dat beviel zo goed dat ik na afronding van mijn opleiding daar aan de slag kan."

Gijs van Tuyl is enthousiast over de komst van Christel als fietsmonteur. "Wij nemen hier niet zomaar iemand aan, maar gaan altijd eerst het gesprek aan. Daarbij kijken we naar de persoon en wat degene tot nu toe allemaal heeft gedaan. Christel is opgeleid tot edelsmid en weet dus al iets van techniek. Ze heeft vervolgens een paar dagen proefgedraaid in onze werkplaats. Onze monteurs hoefden de zaken maar één keer uit te leggen en ze pikte het meteen op. Bovendien is een vrouwelijke monteur ook goed voor de sfeer in de werkplaats. Voor onze klanten is het misschien wel even wennen dat er straks een vrouw aan hun fiets staat te sleutelen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het met Christel wel goed gaat komen."

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met:

Bikeflex
E-mail: info@bikeflex.nl
Telefoon: +31 30 752 59 70