Naar hoofdinhoud

Tour de Force in première

Zeist – 19 oktober, 2015

Zondag 18 oktober beleefde de Groninger korte film TOUR DE FORCE met Martin van Waardenburg in de hoofdrol haar premiére.

Hiermee wordt het internationale succes van D.E.A.L. de film, van filmmakers Fedde Hoekstra & Drewes Wildeman, voortgezet met een eerste aflevering van DEAL de serie: TOUR DE FORCE. Hierin staan wederom de transitie naar duurzaam, de prachtige provincie Groningen en jeugd en innovatieve techniek centraal.

Tour de Force

Tour de Force – met Martin van Waardenberg (De Marathon, Loenatik, Sesamstraat) in de hoofdrol - is een korte feelgood komedie (30 min.) De film speelt zich af rondom het fictieve dorpje Borgakkerzijl, ergens in Noordoost Groningen. Het verhaal draait om Ruben van Dulmen, een ongedurige fietsontwerper, die tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss rijdt. Zijn veeleisende mentor, met wie de jongen wekenlang aan de e-bike heeft gewerkt, laat hem daarop vallen. Met hulp van twee vrienden wordt in een hightech garage voor vrachtwagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren, om alsnog te kunnen schitteren op een 'e-bike-event'. Tijdens de race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp.

Singer-songwriter Lars Koehoorn leverde een nummer voor de soundtrack en maakt zijn acteerdebuut als de zwijgzame Jelmer. Regisseur Fedde Hoekstra ontwierp speciaal voor de film twee unieke en stoere pedelecs (e-bike). Leermeester Albert van Nieuwenhuizen van Bikeflex adviseerde hierbij en bouwde met zijn team vervolgens de prachtige 'Black Lightning' en de 'Red Lightning'. Beide 'pedelecs' vervullen een hoofdrol in Tour de Force.

Voor Tour de Force gaat producent feddehoekstra.org een partnerschap aan met o.a. Noorderpoort, het programma Leefbaarheid & Duurzaamheid van NAM, Maintec/Bikeflex, Kunstraad Groningen en TechniekTalent.nu.

Bekijk de trailer van Tour de Force:

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met:

Bikeflex
E-mail: info@bikeflex.nl
Telefoon: +31 30 752 59 70