Naar hoofdinhoud

‘Op de Bikeflex Academy is geen dag hetzelfde’

Geldrop – 9 april, 2015

Onderstaand artikel verscheen op de website van Brabant Cycling:

Er wordt volop gesleuteld in de werkplaats van de Bikeflex Academy in Geldrop. Hier worden cursisten in acht weken omgeschoold tot fietstechnicus. Daarnaast worden op de Bikeflex Academy ook bijscholingscursussen gegeven voor medewerkers van rijwielzaken. "Onze leerlingen werken zoveel mogelijk aan praktijkopdrachten, omdat ze daar het meeste van leren", legt leermeester Tom ten Berge uit.

In de acht weken durende opleiding tot fietsmonteur maken de cursisten kennis met alle facetten van het vak. Tom ten Berge: "Er wordt eerst een intakegesprek gehouden met de cursisten en ze moeten ook een sleuteltest doen. Als ze die goed doorstaan hebben, kunnen zij starten met de cursus. Daarin komen alle aspecten van het vak van fietsmonteur aan bod. Niet alleen het afmonteren van nieuwe fietsen volgens de checklist, maar bijvoorbeeld ook onderhoud en reparaties van gebruikte fietsen. Verder leren we onze leerlingen hoe ze technische mankementen aan fietsen kunnen analyseren en oplossen en hoe ze een reguliere onderhoudsbeurt moeten aannemen en afwikkelen. Maar ook onderhoud van elektrische fietsen en de verkoop van nieuwe en gebruikte fietsen en accessoires komen aan bod tijdens de cursus. Daarbij proberen we theorie en praktijk zoveel mogelijk te combineren. Onze leerlingen zitten maar weinig aan tafel."

Omscholing

Paul Sieben (33) uit 's-Hertogenbosch is één van de cursisten op de Bikeflex Academy. Hij werkte een aantal jaren als kantoormedewerker, tot zijn aflopende contract niet werd verlengd en hij in de WW belandde. Via het UWV kwam hij vervolgens in contact met Bikeflex, waar hij met behoud van uitkering een omscholingstraject tot fietsmonteur kan volgen. Paul heeft het prima naar zijn zin op de Bikeflex Academy. "De weken vliegen voorbij. 's Ochtends nemen we eerst even de dag door en vervolgens gaan we aan de slag. Vaak is het dan al weer koffiepauze voordat ik het in de gaten heb. De onderlinge verhouding tussen de cursisten is ook goed. Iedereen werkt hier aan hetzelfde doel en geen dag is hetzelfde. Na de cursus gaat Bikeflex mij bovendien helpen om een baan te vinden in de omgeving van mijn woonplaats. Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg."

Voldoening

Ten Berge geeft aan dat hij veel voldoening haalt uit zijn werk. "Onze cursisten zijn supergemotiveerd om het vak te leren. Het is mooi om te zien hoe zij zich in acht weken ontwikkelen. Niet alleen op het technische vlak, maar ook als persoon. Want wij leren hen ook hoe zij het beste met klanten om te gaan. Ik vind dit werk daarom schitterend om te doen."

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met:

Bikeflex
E-mail: info@bikeflex.nl
Telefoon: +31 30 752 59 70