Naar hoofdinhoud

Humares versterkt haar positie als technisch specialist door overname Isoper en Primat

Vlissingen – 29 oktober, 2014

Door de overname van Isoper en Primat in Nederland en België kan de Humares Groep haar positie als gespecialiseerd technisch detacheerder verder uitbouwen met name voor hoger geschoolde functies in de raffinage en on-shore energiesector.

De overname past in Humares’ strategie van specialisatie in de technische detacheringsmarkt. In het kader van deze strategie is eerder dit jaar algemeen uitzendbureau TiP personeelsdiensten verkocht. Na de verkoop van TiP en de overname van Isoper en Primat zal de omzet van de Humares Groep naar verwachting in 2014 groeien met 15%. De verwachte omzet van Humares met de merken Maintec, Impact, NOVA Engineering, Oceanwide, Isoper en Primat zal circa Euro 140 miljoen bedragen in 2014.

Technische bedrijven organiseren hun werk in groeiende mate projectmatig. Dit betekent dat zij steeds vaker een beroep doen op de tijdelijke inzet van specialistische kennis en expertise. Het merendeel van de bedrijven in de technische sector ziet de schaarste aan engineers de komende jaren stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen biedt Humares naast lokale werving (“Local for Local”) en opleiding van technische specialisten (“Learning & Development”) ook internationale werving voor expertise die lokaal niet aanwezig is (“International Distance Matching”). Met een wereldwijd netwerk van vestigingen in onder meer Duitsland, Polen, Tsjechië, Cyprus, Houston en Singapore, komt circa 30% van de omzet van Humares uit internationale matching.

Onno van Buren, algemeen directeur van Isoper en Primat: “Voor Isoper en Primat is de aansluiting bij de Humares Groep een mooie kans. Door de innovatieve tools en het internationale netwerk van Humares kunnen wij onze klanten, waaronder multinationals in de olie & gas sector en de petrochemische industrie, een grotere continuïteit aan technische kennis en capaciteit bieden.”

Patrick van der Ploeg, CEO van Humares: “Generieke uitzendkantoren bieden steeds minder toegevoegde waarde. Om ons te onderscheiden zijn we ons steeds meer aan het specialiseren in disciplines binnen de techniek. Isoper en Primat zijn twee fantastische technische bedrijven die enorm sterk zijn in de projectmatige inzet van hoogopgeleide technische experts voor de raffinage en on-shore energiesector. We kunnen nu HR-oplossingen aanbieden in het gehele technische spectrum, van uitvoerende vakkrachten tot hooggeschoolde engineers en van functies in de maritieme/offshore sector tot functies aan land.”

Eric Dantinne, Divisiedirecteur Humares België: “Op de Belgische markt heerst nog steeds een tekort aan technisch specialisten. In België heeft Humares met het merk Impact een sterke positie opgebouwd in de markt voor (internationale) technische vakmensen in uitvoerende functies. In België zal de combinatie van Isoper en het bestaande NOVA Engineering ons in staat stellen om beter in te spelen op de vraag naar hoger opgeleiden voor sleutelposities in de technische sector.”

 

Vragen over dit nieuwsbericht?

Indien u vragen heeft over dit bericht, dan kunt u contact opnemen met:

Bikeflex
E-mail: info@bikeflex.nl
Telefoon: +31 30 752 59 70