Naar hoofdinhoud

E-bike cursus van één dag!

Leer werken met elektrische ondersteuningssystemen

Ben jij een fietsenmaker die het mechaische deel van het vak goed beheerst, maar die het werken met e-bikes lastig vindt? Dan is onze basiscursus e-bike ideaal voor jou. In 1 dag leer je de basistheorie over spanning, stroom en weerstand en ga je heel praktisch aan de slag met verschillende ondersteuningssystemen. Na deze cursus ben je vertrouwd met elektrische systemen en kun je de meeste diagnoses voor e-bikes stellen.

De cursus

In een kleine groep leerlingen wordt de benodigde theorie over elektriciteit behandeld. Daarna ga je snel aan de slag: op 5 eilanden hebben wij verschillende soorten e-bikes staan, waaraan je met specifieke meetapparatuur diagnoses gaat stellen. Uiteraard leer je conclusies te trekken aan de hand van de meetresultaten, zodat je de klant het juiste advies kan geven en de fietsen het juiste onderhoud kan geven.

Onder leiding van onze ervaren leermeester zul je - afhankelijk van je voorkennis en ervaring - een flinke stap maken in de richting van e-bike specialist. 

Wat ga je leren?

  • Je leert hoe de verschillende ondersteuningssysteem werken en je leert omgaan met de moderne technieken van de e-bike;
  • Je doet kennis op van de meest voorkomende sensoren;
  • Je doet kennis op van de software die hoort bij de verschillende ondersteuningssystemen;
  • Je leert praktisch om te gaan met moderne meetapparatuur;

Na deze training ben je bij storing aan de e-bike in staat om snel de juiste diagnose te stellen om het systeem te verbeteren of te herstellen.

De cursus wordt voorlopig nog alleen gegeven bij onze Bikeflex Academy in Zeist, maar bij voldoende interesse, kan ook een cursus opgestart worden in Uden.

Kosten

De kosten voor de cursus specialist e-bike, inclusief lunch, bedragen € 250 exclusief BTW.

Aanmelden

Heb je interesse in deze opleiding, neem dan contact met ons op. We bepalen dan samen of deze cursus passend voor je is en we stemmen af wanneer je kunt instromen.